PROJEKTITIEDOTE

M2T9906

Projektin nimi  Tienpintojen melun kehittyminen
Raportointiaika  Toukokuu 2000
Raportointikausi   1.11.1999 – 31.4.2000

Hankkeen eteneminen raportointikaudella 

(Tähänastiset tulokset, mahdolliset muutokset projektisuunnitelmaan, mahdolliset ongelmat ja niiden aiheuttamat toimenpiteet)
HUT NOTRA (Helsinkin University of Technology, Noise Trailer) mittausohjelmisto on saatu valmiiksi ja testattu. Perävaunun vetoautoon on asennettu tarvittava monitori ja mittatietokone. Itse NOTRA on mekaanisilta osiltaan lähes valmis. Mitattavat tienpinnat on valittu. NOTRA on esillä seurantaryhmän kokouksessa. 
Projektissa tehtävä diplomityö Bratislavan yliopistoon on jätetty tarkstettavaksi. Diplomityöstä pidetty esitys voitti oman sarjansa opiskelijoiden vuosittaisessa conferenssissa (best paper) 
Place: Slovak University of Technology, Faculty of Mechanical Engineering, Bratislava,SK
Meeting: Student scientific conference 2000, Section: Transport, Construction and Agricultural Technique
Presentation name: TESTING DEVICE FOR TRAFFIC ROAD/TIRE INTERACTION NOISE - HUT NOTRA TRAILER.
Mittausperävaunua on käsitelty lyhyesti Rengas Linkki 2/2000 lehdessä ja koko projektia esitelty Tielaitoksen Tiennnäyttäjä 2/2000 lehdessä (jaetaan seurantakokouksessa). 
Projektin kotisivu http://www.hut.fi/Units/Auto/projektit/projects.htm

Resurssien käyttö verrattuna projektisuunnitelmaan (Budjetti, työaika)

Projekti on edennyt aikataulullisesti projektisuunnitelman mukaisesti. Perävaunun rakentaminen on kuitenkin vaatinut enemmän työtä kuin oli arvioitu. Monet tekniset yksityikohdat ovat vaatineet huolellista paneutumista.
Taloudellisesti projekti on edennyt budjetin mukaan.

Suunnitellut tehtävät seuraavalle kaudelle

Mittausperävaunun viimeistely suoritetaan toukokuun 2000 lopulla. Testimittaukset voitaneen aloittaa kesäkuun alussa. Perävaunun julkistaminen sopivaksi katsotulla tavalla ajoitunee kesäkuun alkuun. 
Tienpintojen säännölliset mittaukset alkavat heinäkuussa 2000 niiden pintojen osalta, jotka ovat valmiit. Osa pinnoista valmistuu vasta elokuun aikana.

Raportit ja muut julkaisut

Panu Sainio. Tienpintojen melun kehittyminen – Vuosiraportti 1999. M2T9906-1. Tammikuu 2000 
Mittausperävaunua on käsitelty lyhyesti Rengas Linkki 2/2000 lehdessä ja koko projektia esitelty Tielaitoksen Tiennnäyttäjä 2/2000 lehdessä 

 


Päivitys 31.10.2000 /JKL